Waar zitten we

zondag 10 september 2023

Vlieland-Oudeschild (Texel)

Vrijdagmorgen begon de haven van Vlieland rond 10:00 al een beetje leeg te lopen met boten die de 6 uur vloed wilden gebruiken om richting Kornwerderzand/IJsselmeer te gaan. 

Ik moest nog even wachten tot 2 uur voor hoogwater zodat ik dan precies bij hoogwater in het ondiepe gedeelte van 'de Omdraai' ben, een geultje waar bij laagwater maar een paar decimeter staat... Gelukkig kon ik tot 'het oude Inschot' lekker zeilen, daarna werd het te smal om te kruisen, maar de wind viel ook volledig weg. 

Tot het indraaien van 'de Omdraai' heb ik steeds lekker de stroom mee gehad en precies op het ondiepste gedeelte was de stroom er helemaal uit. Op de foto kun je zien dat het verschil in de snelheid over de grond (SOG) en de snelheid door het water (STW) nog maar 0,01 knoop was, putje hoogwater dus😁, vanaf nu de ebstroom mee richting Oudeschild! 

Na om 18:30 de Havendienst opgeroepen te hebben op VHF31 was er in de overvolle haven nog een mooi plekje achterin langs de motorboten steiger. Daarna de fiets uitgegraven en op weg naar 'taveerne de 12 Balcken' voor een Guinness en een portie gerookte spareribs (lagen op de foto nog op de grill ;-), sinds 1985 onze favoriet op Texel😋. 

Ondertussen stond Mo met de 2 Beagles te wachten voor de laatste boot naar Texel (21:30). 

Zaterdag en zondag hebben we samen 2 lekkere stranddagen in het vooruitzicht, 't kon minder. Zoals het nu lijkt nemen Mo en de Honden maandag de veerboot terug naar huis en zeil ik rond de middag buitenom richting Vlieland of Terschelling en dan in de loop van de week weer richting Borkum/Delfzijl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten