Waar zitten we

woensdag 31 augustus 2022

Norderney-Borkum-Delfzijl, de laatste etappes van de zeilvakantie 2022

Voordat het echt heet werd zijn we donderdag 25/8 rond de middag met de ebstroom mee vertrokken uit Norderney. Met heerlijk windje zijn we afgekruist naar het Riffgat boven Borkum, dus eerst een lange slag richting de TE-route en dan weer een slag richting Borkum. 

In het Riffgat zouden we hoog aan de wind varen en hadden we, bij een ware wind van 15kn, uit voorzorg maar een rifje gezet, dit bleek echter niet nodig te zijn en eenmaal in de luwte van het eiland viel de wind helemaal weg. We kregen gaandeweg de vloed weer mee en schoven uiteindelijk mooi snel de Fischerbalje in richting de Burkana jachthaven.Vrijdag was het bewolkt en hebben na lekker uitslapen maar eens schoon schip gemaakt en de dag afgesloten met een dikke Schnitzel en een moot zalm bij restaurant 'Zum Yachthafen'.Zaterdag zijn we met de bus naar het Ostland gereden tot 'Dunenbudje' en na een lunch over het brede Nordstrand richting boulevard, daar hebben we de dag afgesloten met een mooie zonsondergang bij Leo's  Essbar, met muzikale omlijsting door Eberhard Bieber & band in het muziekkoepeltje, al met al een mooie laatste vakantiedag.



Zondag zijn we met weer met een flinke Noordooster mee terug gesjeesd naar Delfzijl als afronding van een heerlijke vakantie waarin we alle voorgenomen reisdoelen hebben gezien, met prachtig weer, veel zeiluren en uiteindelijk een dikke 1000 mijl op de klok.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten