Waar zitten we

maandag 8 augustus 2022

Lundeborg

We hebben weer een ligplaats bij de visafslag, tenminste; in 2012 was hier nog wat bezigheid, er ligt nu nog maar één vissersboot en een paar vletjes die dagelijks nog uitvaren.

We waren mooi op tijd, maar ook hier loopt de haven in de (na)middag vol. Met passen en meten passen er altijd weer boten bij... 

Rond Lundeborg, op zich een dorpje van niks, zitten veel campings en noordelijk van het dorpje ligt een mooi strand en met een vlooienmarkt plus live muziek, in het weekend is het aardig druk. Net als in 2012 hebben weer ge-BBQ'd naast de boot.





Ook hier lijkt het de komende dagen warm te worden met nagenoeg geen wind, we gaan dus maar eens op zoek naar een ankerplekje voor de komende dag.

Nog een mooi 'sign-of-the-times'; gisteravond stond er een oude man met z'n vrouw te foeteren bij het publicatiebord aan het voormalig havenmeester kantoortje. Vroeger (tot eind jaren '90) stond iedereen zich 2x per dag te verdringen rond dat bord als een kopietje opgehangen werd door een havenmeester van-vlees-en-bloed met de weerberichten voor de komende drie dagen. Nu betaal je bij de automaat en zit iedereen op/in z'n boot tig-apps te checken voor het weer. Dat sociale samenkomen rond de publicatieborden had ook wel iets, vooral in Cuxhaven stond iedereen 'met poep in de broek' angstvallig die weerkaarten te checken voor de terugtocht door de Duitse Bocht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten