Waar zitten we

woensdag 10 augustus 2022

Voor anker bij Tåsinge

We besloten in Lundeborg om maar eens te gaan ankeren en na een mooi kruisrak liggen we voor anker bij het Valdemars Slot op Tåsinge. We liggen vlakbij de aanlegsteiger van de oude veerboot Helge die hier, rond Svenborg vaart met verschillende stops.

We liggen hier moederziel alleen vlakbij een 'landingsstrand' voor de bijboot en hebben de hele wereld voor onszelf. Dat strandje of een steigertje is wel een voorwaarde omdat we zo'n drie tot vier keer met de honden naar de wal moeten, dus rietkragen of rotsen gaat niet werken.


Het slot was dicht voor bezoekers, maar de openbare weg, die gek genoeg midden door het slot loopt, was we open en dat geeft mooie doorkijkjes.




Normaal anker je altijd met aflandige wind, maar met de huidige weersverwachting met zeer weinig wind maakt dat allemaal niet uit; 25m ketting er voor en flink vast trekken, anker alarm op de mobiel aan en klaar is Kees. Dit gaf nog wel een leuk effect, toen ik de honden en Mo weer op ging halen had ik de mobiel op zak, dus toen ik buiten de ingestelde 50m kwam begon m'n mobiel te lawaaien; dit werkt dus.


We gaan hierna, het weer wordt nóg rustiger en warmer, richting Avernakø, ankeren bij Korshavn bij het oostelijke puntje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten