Waar zitten we

woensdag 3 augustus 2022

Omø

We zijn rond half twaalf op Omø aangekomen, zo ongeveer het Vlieland van Denemarken. Rond de middag zijn er nog plekken genoeg en we konden een mooi plekje vinden aan de langssteiger naast de veerboot. Omø ligt aan de Grote Belt het belangrijkste en vooral diepste vaarwater langs Denemarken, je kunt vanuit de jachthaven de Grote Belt brug al goed zien en er varen continue bulkvrachtschepen, vooral met kolen uit Rusland.

De haven is aan het einde van de dag altijd helemaal vol, maar toch heerst er altijd een gemoedelijk sfeertje. Aan beide kanten van de haven is een mooi strand, waarbij het westelijke strand een ideaal zwemstrandje is met helder water, een schone zandbodem en snel aflopende bodem tot zo'n 2 m. De dag na aankomst was het prachtig weer met een aflandig windje, water en lucht zo'n 20'C en volop zon, geplande stranddag op Mo haar 55e verjaardag is dus volledig gelukt.


In de avond zijn we nog naar 'de hoofdstad' gelopen, een mooi dorpje, zoals vaak op deze eilanden rondom een vijver/waterbekken gebouwd. We zijn hier 3x eerder geweest, maar het blijft prachtig om hier rond te struinen.






Vandaag gaan we naar Nyborg aan de westzijde van de Storebæltsbroen, even boodschappen doen in een grotere stad en het Nyborg slot (weer) bekijken. Het wordt een tochtje van zo'n 20 mijl waarbij de Storebæltsbroen, met een doorvaarthoogte van 65m en een totale hoogte van 254m, steeds verder boven de horizon komt. We steken daarbij de diepwaterroute over en daar is het altijd goed anticiperen op de grote schepen, die als trage rupsen over het water lijken te kruipen, maar dichterbij toch wel best hard blijken te varen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten