Waar zitten we

donderdag 10 augustus 2017

Dunkerque-Cadzand

Vanuit Dunkerque, waar het nu wat gezelliger en meer zomers aandeed dan op 30 april, zijn we naar de jachthaven van Cadzand gevaren. Bij de voorbereiding wilde ik Zeebrugge eigenlijk vermijden omdat je daar zomaar, bij het in- en uitvaren een uur vertraging kunt krijgen omdat je moet wachten op een cruise schip of LNG tanker. De haven van Blankenberge, net ten zuiden van Zeebrugge, heeft niet zo'n goede reputatie vanwege het steeds verzanden van de haveningang, dus kwam ik al verder zoekend bij de spiksplinternieuwe jachthaven van Cadzand uit, een uurtje varen ten noorden van Zeebrugge én net in Nederland. Met mooie Hollandse luchten zijn we België voorbij gevaren.
Los van wat 'close encounters' met het baggerschip uit de haven van Zeebrugge en de kotter YE-78 was het een lui tochtje, met zoals de laatste dagen gewoonlijk een file van, voornamelijk Nederlandse, zeilboten.


Grappig is wel dat de haven al wel op mijn elektronische zeekaarten staat maar niet op Google Maps, daar lijkt het of we (blauwe stip) gestrand zijn op 100m van de KNRM botenloods.




Het is een mooie haven en van alle gemakken voorzien. Nu maar hopen dat ze hier geen last krijgen van verzanding...
En wat doen je dan als je terug bent in Nederland? Juist; de afhaal Chinees..! Moet zeggen dat het pilsje tijdens het wachten en de hele bak bami er prima in gingen!

Vandaag even opruimen en dan waarschijnlijk via 'Sjeveningen' en 'IJmoeiden' richting Texel!

1 opmerking: