Waar zitten we

zaterdag 5 augustus 2017

Weymouth-Yarmouth-Portsmouth

Ik heb toch maar besloten om niet in Yarmouth te blijven liggen, maar om, na Yarmouth door te varen naar Portsmouth. We liggen daar in Haslar marina tussen een groot deel van de Fastnet Race deelnemers, waaronder de volledige Volvo Ocean Race vloot, Hugo Boss en vele ander exotische schepen. Van Weymouth zijn we richting The Needles gezeild, de beruchte oostpunt van het eiland Weight.  Net op het smalste stuk hadden we en dikke 20kn recht van achteren, dus de fok maar even ingerold en een rifje er ingetrokken.

Onderweg bleken het stuntteam van de  Royal Air Force, de Red Arrows, nog een showtje weg te geven achter ons; mooi gezicht!
Om niet te laat in Yarmouth aan te komen zijn we vroeg weggegaan en met eerst nog een kleine knoop stroom tegen zouden we bij The Needles stroom mee krijgen zodat je daar geen stroom tegen wind situatie zou krijgen met een warrige zee. We hebben constant tussen de 15 en 20kn wind gehad, eerst bakstag, vanaf The Needles voor de wind.
Yarmouth doet een beetje Vlieland-achtig aan en los van een heel klein oud centrum was er niet veel te beleven, dus morgens vroeg om zeven uur de laatste 2 uur van het ochtend tij gepakt om rond de kentering bij Portsmouth te zijn; mooi rustig zeilen met 2-3kn stroom mee.
Eigenlijk liggen we niet in Portsmouth zelf, maar aan de overkant in Gosport in de (grote) Haslar Marina. Daar is het nu bootjes kijken inclusief de Hugo Boss met Alex Thomson aan boord!








Op de laatste foto ligt de Volvo Ocean Race 'vloot', hebben we in juli ook nog in Lissabon zien liggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten