Waar zitten we

woensdag 2 augustus 2017

Plymouth-Dartmouth-Weymouth

Zoals verwacht liggen we nu verwaaid in Weymouth, allemaal pakjes van vier dik, maar mooi met de kop in de wind. Buiten waait het nu af en toe 30kn, gemiddeld een windkracht 7, met fikse buien, maar binnen brand de kachel.
We zijn afgelopen maandag met mooi weer en een lopende wind vertrokken uit Plymouth
dicht onder de kust door via onder andere Start Point naar Dartmouth

Dartmouth ligt aan de westoever aan de monding van de rivier Dart, aan de oostoever heb je het plaatsje Kingswear met een grote jachthaven en een oud stationnetje met een echte kolengestookte trein en veerpontje naar Dartmouth

We lagen naast de 'Waterman' die toevallig 3 dagen na mij ook solo van Horta was vertrokken en net morgens was aangekomen, hij had er 11 dagen over gedaan.
Avonds zijn we met z'n 2'n met het pontje naar de overkant gegaan om wat te eten, als 'lotgenoten' heb je dan genoeg om over te praten.
Dartmouth ziet er zeer rustiek en toeristisch uit, maar avonds is het uitgestorven en hebben we "sint jut'n in't rond" gelopen om wat te eten. De waterkant van Dartmouth is trouwens nog het decor geweest van de Onedin-line.

De volgende morgen vertrokken naar Weymouth met de wetenschap dat woensdag de wind zou gaan krimpen en toenemen tot 7-8Bf.


 Aan de lucht was al goed te zien dat er een weersverandering aan zat te komen.
We zijn met een ruim boogje om de 'Bill of Portland' heen gevaren in verband met alle waarschuwingen op de kaart en pilots voor overfalls, nu viel dat  wel mee omdat we maar 15kn bakstagwind hadden, stroom mee en het één dag voor doodtij was; het Doekegat tegen NW4 in naar Borkum is nogal wat ruiger.
Voordeel van een paar dagen verwaaid liggen is wel dat je weer eens een supermarkt kan opzoeken en het blog bijwerken, nu maar wachten tot het weer beter wordt zodat we richting het Isle of Wight en de Solent kunnen. Daar is nu trouwens de 'Cowes week' aan de gang, hét zeilevenement van de UK en zondag start ook nog de 'Fastnet Race', als ik mazel heb liggen we dan in Yarmouth aan de NW kant van Wight en zie ik de vloot met meer dan 400 schepen langs raggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten