Waar zitten we

zondag 12 juni 2022

Cuxhaven/Brunsbuttel

We zijn Norderney uitgelopen om 12:30 met een mooie WZW wind van 15kn, tot na de Jade/Weser monding was het prima zeilen met een knoopje stroom tegen, ter hoogte van de Elbe verkenner begon de wind een beetje in te zakken, maar kregen we geleidelijk de vloed mee. Na een mooie zonsondergang rond 22:00 moest ter hoogte van het eiland Neuwerk toch de diesel er bij om voor kentering van het tij bij Cux te zijn.


De gemiddelde 10 uur hebben we deze keer overschreden met 23 minuten, na boot in de eerste de beste box te hebben geparkeerd, zodat Mo de honden uit kon laten hadden we uiteindelijk rond middernacht de lamp wel uit.

De volgende morgen zijn we om 09:30 doorgevaren naar de sluis van het Noord-Oostzee Kanaal (NOK) waar we rond 11:30 aan konden sluiten op de wachtplek oostelijk van de sluis.

We waren van plan om na de lange dag van Norderney naar Cuxhaven eerst een middag en nacht te blijven liggen in het jachthaventje direct na de sluis (nog net te zien op het kaartje hierboven). Naast dat we hier even boodschappen kunnen doen, een broodje Donner een een Italiaanse ijsco eten, is het schouwspel van de schuttende schepen die rakelinks lamgs je boot manouvreren altijd leuk.

Tot nu toe is het 'een feest van herkenning', morgen eens kijken over er in Rendsburg nog iets is veranderd.

  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten