Waar zitten we

zondag 26 juni 2022

Wismar

Na een lekkere stranddag zijn we uit Travemunde vertrokken met als doel Poel.

Met zeer weinig wind en dus op de motor, besloten we naast het (schier-)eiland Poel toch maar door te varen naar de Hansestad Wismar, vooral vanwege de warme en een licht noorderwindje, die in de haven van Wismar naar binnen zou waaien, en dus wat verkoeling zou brengen. Bij Poel zouden we in de windluwte liggen en daarnaast zou het op zaterdmiddag waarschijnlijk moeilijk worden een plekje te bemachtigen in de kleine haven.

Na een stadswandeling door Wismar hebben we in de avond nog even proviand aangevuld bij een supermarkt in de buurt. Het viel ons op hoe stil het in de stad was, mogelijk door de lome warmte. Het was daarnaast ook erg dor hier, het lijkt er op dat het in tijden niet heeft geregend.

De in de avond beloofde onweersbuien bleken oost en west van ons langs te gaan zodat we nog een lange warme avond hadden. 

                                     

Om een uur of negen kwam er een nog al barse havenmeester langs waarom we niet tussen vier en zes ons hadden aangemeld, nu waren we om tien voor zes bij het niet bezette kantoortje langsgelopen, maar dat werd een welles-nietes discussie. Vanmorgen, met het uitlaten van de honden, me stipt om negen uur gemeld met de verwachting dat ik weer een reprimande van die chagrijnige havenmeester zou krijgen, maar niets van dat alles; naast een alleszins billijke, met de hand uitgeknipte rekening (E 20,50), kregen we ook nog een half blik hondenvoer cadeau. Dat laatste van een man die z'n vrouw (en hond) net op de trein naar huis had gezet en de boot zelf terug zou varen.

Vanmiddag laten we ons, op een licht zuidenwindje de ~5 mijl richting Poel drijven, in de verwachting dat we daar, op zondagnamiddag wel een plekje vinden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten