Waar zitten we

zaterdag 11 juni 2022

Norderney

We zijn donderdag met een mooi meelopend windje van 14kn, afnemend naar rond de 5kn, naar Norderney gezeild. We begonnen met zware bewolking en een beetje motregen, maar gaandeweg klaarde het op en op Ney kwamen we met volop zon aan. Bibo, de onvolprezen havenmeester van Norderney, had ons al aan zien komen op de AIS en een box voor ons bezet gehouden, wel weer super want de haven loopt zo in het seizoen iedere dag helemaal vol. 


We gaan vandaag verder richting Cuxhaven en dus niet eerst naar Spiekeroog; je ligt daar een  beetje opgesloten omdat je van 2 uur na tot 2 uur voor hoogwater opgeslokt wordt door het slik; de haven valt dan nagenoeg geheel droog. Dat plus het feit dat het zondag/maandag weer wat harder gaat waaien maakte de beslissing om nu in één keer door te gaan naar Cux niet zo moeilijk, voor ons is het ook geen probleem, maar onze 2 beagles moet wel even 'knijpen'.
Het is vanavond om 23:28 hoogwater in Cux, gemiddeld is het zo'n 10 uur varen dus we gaan zo rond 12:30 vertrekken uit Ney.


De weersverwachting zit er super uit voor vandaag: lopende wind met een ongeveer 15kn in de rug, langzaam afnemend naar zo'n 10kn met volop zon!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten