Waar zitten we

woensdag 21 juni 2023

Assens-Føns Vig-Middelfart

We zaten in Assens een beetje op hete kolen; Assens heeft een prima jachthaven, maar het is allemaal een beet groot en doods. Na de middag knapte het weer redelijk op en zijn we met een mooi bakstag windje richting Føns Vig gezeild en daar voor anker gegaan bij een rustig strandje met een piepklein haventje, dat laatste is wel handig om de honden redelijk zandvrij weer in de bijboot te krijgen.

Na een heerlijke nacht achter ons nieuwe DIY anker zijn we dinsdagochtend weer ankerop gegaan richting Middelfart. Zoals verwacht was er nauwelijks wind en gingen we op de dieselplof richting Middelfart in een poging om in de Gamle Havn (de oude haven) een plekje te bemachtigen. We hadden een dikke knoop stroom mee en werden begeleid door tientallen bruinvissen, de Lillebaelt staat hier ook om bekend, het is ook een van de beste duikspots in Europa met glashelder water en dieptes tot 50 meter.  

De Gamle Havn van Middelfart ligt tussen 2 bruggen en na de eerste kregen we de haven in beeld, dat wil zeggen; een hoop houten masten van oude schepen... Vroeger (dit is denk ik de 4e keer dat we hier zijn) was er wel plek voor een dikke 25 'plastic' bootjes, nu houdt het wel op met een stuk of 10. Omdat we rond de middag aankwamen was er zo'n 40m kade vrij en konden we afmeren op 'plek 1'.

We blijven hier 2 nachten zodat we woensdag een rondje kunnen fietsen over de mooie landtong waar groepen herten los rondlopen. Vlak na ons kwam er een mooi houten kottertje uit Accumersiel binnen de ACC16 'Edelweiss'.
We hadden een prachtige midzomernacht, na een buitje in de morgen, was het in de middag strak blauw en konden we genieten van een mooie zonsondergang.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten