Waar zitten we

zaterdag 10 juni 2023

Borgstedt-Moltenort

He he, we zijn weer op de Kielerforde, na vlot geschut te hebben in de sluis van Holtenau, samen met wat ander zeilboten en 2 vrachtschepen van Wagenborg voor ons, zijn we i.v.m. de harde NO-wind recht overgestoken naar Moltenort.Onderweg kwamen we nog het nieuwe stealthy plezierbootje (met helikopter) tegen van een van de ex topmensen van Microsoft (de projectleider van Word, Excel en Office). Dit schip is net opgeleverd en gebouwd bij de Lursen werf in Rendsburg.

Na wat zoeken was in de haven van Moltenort nog een plekje vrij en konden we weer even oefenen met het aanleggen met 2 palen achter en de boeg aan de wal. We hebben lekker gegeten in een Tapasbar aan het (voor honden verboden) strand en daarna de honden nog even laten zwemmen bij het hondenstrand(je) naast de jachthaven.
Morgen gaan we even een klein stukje noordelijk verkassen (2Nm) naar Laboe omdat we morgen de box uit moeten. De wind is zondag nog steeds een dikke 5Bft uit het Oosten dus we gaan waarschijnlijk maandag pas oversteken naar Bagenkop (Denemarken).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten