Waar zitten we

vrijdag 9 juni 2023

Brunsbuttel-Borgstedt

Vanaf de ochtend begonnen met bootjes kijken, boodschappen doen en de honden 2x uitlaten, daarna met prachtig weer begonnen aan het laaaaange Kielerkanaal. Met name voor de honden gaan we niet het hele kanaal afvaren in 1 dag maar gaan we weer naar Schreiber Marina op het Raderinsel net voorbij Rendsburg, dit is ongeveer 65km zodat ons morgen nog 35km rest naar Holtenau (Kiel). voordeel van deze plek is dat je niet zover naar binnen hoeft te varen zoals bij Rendsburg en dat er altijd genoeg plek is.

We hadden er prachtig weer bij met een koele oostelijke wind over het dek. Ik zet het hele kanaal meestal in de plotter zodat ik mooi voor op het dek kon zitten en alleen hoef in te grijpen met de afstandbediening bij tegenliggers of oplopers😏.

Na het eten nog een stukje gewandeld met de honden langs de oever van het kanaal, nu nog een kop thee en dan zijn we wel weer aan een boerennacht toe. Het was een rustig dagje met opvallend weinig beroepsvaart en ook weinig bijzonderheden. 
Het 'sjokolademelkkleur' water van de Elbe en het begin van het kanaal begint al helderder te worden, morgen varen we dan eindelijk het glasheldere water van de Oostzee op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten