Waar zitten we

vrijdag 23 juni 2023

Middelfart-Juelsminde

We hebben de mooie Gammle Havn van Middelfart weer achter ons gelaten.
Ons doel was in eerste instantie Snaptun, maar met een wegvallende wind en redelijk heet weer hebben we 'Plan B' maar uit de kast getrokken en zijn we, na 20 mijl, afgebogen naar Juelsminde. Onderweg kwamen we nog een Waarschip 28LD tegen, de 'Apollo', een zusterschip van onze vorige boot. Met onze 28LD hebben we hier in de jaren '90 ook al eens gevaren...
In 2016 zijn we ook in Juelsminde geweest en de wetenschap dat daar een prachtig strand om de hoek van de haven ligt maakte de keuze niet zo moeilijk. Grootste deel konden we de Gennaker erbij hebben, plus de motor op 1500 toeren tokkelend om een beetje rond de 5kn te blijven, een zomers reisje waarbij we af een toe dankbaar gebruik maakten van de schaduw die de zonnepanelen achter op de boot gaven.
We vonden nog een mooi plekje aan de oude visserijkade recht voor de visafslag, waar nu een (vis-)restaurant zit.
Na een lekkere namiddag op het strand waarbij we allebei, al snurkend, een poosje van de wereld waren hebben we nog een heerlijke 'open hamburger' gescoord bij een van de restaurantjes op de kade. Er is hier een groot feest op komst dus we gaan morgen (vrijdag) maar weer de rust opzoeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten