Waar zitten we

maandag 19 juni 2023

Faaborg-Assens

Na 2 dagen in het mooie Faaborg zijn we vertrokken richting het Schiereiland Torø, een mijltje of 2 ten zuiden van Assens, om daar te gaan ankeren.


Er was nauwelijks wind voorspeld, maar door land/zee effect konden we toch direct zeilen en konden we mooi tussen de eilanden onder Faaborg door kruisen richting de vuurtoren van Helnaes.

Doordat we steeds met een snelheid van zo'n 4kn zeilden, de wind wegviel, de twee beagles onrustig werden en er een donkere lucht boven Jutland onze richting opkwam, hebben we na Helnaes de plof gestart en zijn we maar doorgevaren richting Assens in plaats van te ankeren bij Torø.
Op de radarbeelden, zowel op de telefoon als op de bootradar bleven de buien (met een paar klappen onweer) boven Jutland hangen en kregen we enkel een paar druppen regen bij het invaren van Assens. Een paar uur later was alle buiigheid weer opgelost en konden we genieten van een mooie zonsondergang.
Ook hier word het weer nu wat onrustiger en begint het, terwijl ik dit typ, net te regenen.
Morgen 20 juni lijkt het rustig weer te worden, haast te rustig om te zeilen, het onweersfrontje dat dinsdagmiddag boven NL verwacht wordt komt pas dinsdag op woensdagnacht hier, dus gaan we morgen toch maar een stukje Noordelijker richting Middelfart.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten