Waar zitten we

zaterdag 16 juli 2022

Peenemunde

We liggen alweer 3 dagen in de haven van de MRV Peenmunde (Marine Regatta Verein). Een klein maar gezellig haventje direct om de hoek van de museumhaven. Het waait op dit moment (zaterdag) redelijk hard (20-25kn) en we blijven nog even liggen tot morgenvroeg 06:00, we willen dan 2 bruggen 'pakken', de 1e op 07:45 en de 2e om 12:45 en daarna overnachten in Karnin, vanaf daar is het dagtochtje over de Stettiner Haff naar Swinoujscie (Polen).

We hebben de 1e volle dag hier gebruikt om naar het (honden)strand te fietsen bij Karlshagen, zo'n 7km vanaf de boot, dit was een schot in de roos; lekker warm weer, mooi fietspad door het bos en een prachtig strand.

De 2e dag zijn we naar het Historisch Technisch Museum Peenemunde geweest (hier om de hoek), dit staat geheel in het teken van (de duistere kanten van) de ontwikkeling van raketten van ca. 1920 tot de jaren 2000. Er heeft zich hier veel afgespeeld en dat is overal in het landschap te zien.




Gisteren hebben we een wandeling naar de nordkant van Usedom gemaakt en vandaag zijn we weer op museumbezoek, vanmorgen naar de raketkruiser (Tarantul class) 'Hans Beimler' plus het bijbehorende museum en vanmiddag nog naar de russische duikboot U-461 (Julliet class) geweest.






Als je inzoomd op de loop van het kanon, dan zie je dat ze daar een spiegeltje ingeplakt hebben😏






Geen opmerkingen:

Een reactie posten