Waar zitten we

zaterdag 9 juli 2022

Lauterbach

He he, we hebben voet op Rügen gezet, we liggen in Lauterbach vlakbij Putbus. Na een mooi zeiltochtje van iets meer dan 2 uur waarbij een donkere buienlijn zuidelijk van ons langs trok en we uiteindelijk ook nog 2 riffen moesten zetten. 

We konden kiezen tussen de wat steriele jachthaven met weinig ruimte tussen de rijen en de voormalige visserij en veerhaven met (veel) meer manouvreerruimte en beter beschut voor de westelijke wind, gezien de harde wind (en de sfeer) was de keuze niet zo moeilijk.



We liggen hier tussen een aantal 'dauerliegers', Vilm jachten (de Vilm-werf zit hier naast de steiger) en een aantal vissers plus de reddingsboot tegenover ons. De bedoeling was om hier 2 dagen te blijven, waarbij we de tweede dag met een van de KOLENgestookte stoomtreinen der Rasender Roland richting Sellin aan de oostkust zouden puffen, waarvan de halte hemelsbreed 150m van de boot af zit. De eerste dag stond in het teken van wat luieren, boodschappen doen en in de avond livemuziek luisteren in een tentje op de kade tegenover ons.

Sellin, een van de grotere badplaatsen op Rügen, was op zich leuk alleen trok daar nu juist een band met motregen langs terwijl we weer volop zon hadden terug op de boot in Lauterbach. 





Die kolengestookte stoomtreinen is wel apart trouwens; wat een rook en roet komt daar af en dat elk half uur, ze zouden toch beter kunnen gaan stoken op koolzaadolie, we reden voor een deel bij mega koolzaadvelden langs...



Die avond werd de bron van die mooie wolkenluchten die we steeds hebben ook opgelost; het is de vrijwillige brandweer van Putb(l)us dus 😏


Gezien de weersverwachting voor zaterdag; west tot noordwest met een dikke 6Bf hebben we maar besloten om nog een nachtje te blijven, nog een paar wassen te draaien en zondag richting Greifswald, de geboorteplaats van onze boot, te zeilen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten