Waar zitten we

donderdag 7 juli 2022

Stahlbrode

Na een rustige avond in Stralsund zijn we onder de verkeersbrug en door de spoorbrug verder richting eht oosten vertrokken.


We waren van plan om te gaan ankeren onder het schhiereiland Drigge, maar de (vlagerige) wind was westelijker dan voorspeeld, daarom zat de ankerplek niet in de luwte. We zijn dus maar voor 'plan B' gegaan en dat werd Stahlbrode, dit plaatsje vormdt al sinds de 14e eeuw, samen met Glewitz aan de Rügen-kant, de veerverbinding tussen de vaste wal en Rügen. Wij hebben dus nog steeds geen stap op Rügen gezet...😒

Je checkt altijd alle info die je krijgen kunt over de havens en de berichten over Stahlbrode zijn nogal wisselend, maar uiteindelijk bleek het er super rustig te zijn, lig je in een recent gerenoveerde havenbekken (de zuidelijke) op relatief diep water (3-4m), zijn er een paar eet- drink en vistentjes en is ook het sanitair op orde. Verder is was het 'heul' rustig, we hebben nog even ge-bbq'd en hadden (weer) een fantastische zonsondergang. Morgen gaan we richting Lauterbach.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten