Waar zitten we

zondag 31 juli 2022

Fejø? Nee Femø

Het werd weer een beetje hetzelfde verhaal als de trip naar Stubbekøbing; de bedoeling was om naar het eiland Fejø te zeilen, maar de (kleine) haven zit aan de zuidkant en we weten nog van de laatste keer in 2012 dat er weinig manouvreerruimte is. Dat plus het feit dat zuidoosterwind ondertussen aangetrokken was tot een mooie 4 Bft en we daar vol in de wind zouden liggen, maakte de beslissing om naar het buureiland Femø te gaan, met de haven aan de westkant, niet zo moeilijk. Na een mooie zeiltocht van ongeveer 25Nm zijn we dus binneglopen in Femø.



We waren om 13:15 in de haven en lagen mooi naast één boot aan een nieuwe steiger en we wisten al wel wat er zou komen; 'Hafenkino' zoals de Duitsers dat zo mooi zeggen. Als je in het hoogseizoen een redelijk plekje wilt hebben moet je eigenlijk zorgen dat je rond de middag binnen bent, kom je later dan wordt het passen en meten. Om een uur of zes lagen wij dan ook al 5-dik, net als in de rest van de haven trouwens.
Bij de haven zat een mooi 'Pølser & Is' tentje (mét Rum Rosin Is) dus daar hebben we na het vollopen van de haven even gegeten. Na nog een rondje haven en directe omgeving zat de dag er wel weer op.




Zoals het nu lijkt blijven we hier 2 dagen liggen. Er volgt dus ook nog wel een Femø (2).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten