Waar zitten we

maandag 4 juli 2022

Barhöft

Barhöft; even weer wat anders, na een mooi zeiltocht, grotendeels op gennaker (het zwarte loeder) en een bakstagwind van 12kn, kom je in Barhöft zo ongeveer midden in het bos terecht.


We waren in eesrte instantie van plan een tussenstop te maken in de (steeds verzandende) vluchthaven Darsser Ort, maar op alle kaarten staat duidelijk dat je alleen in geval van storm, gewonden of technische problemen naar binnen mag. Nu heb ik wel een technisch probleem met een E-bike, maar gezien het feit dat een boot van de Kustenwache ongeveer voor de haven dreef én we een prachtig windje mee hadden zijn we maar doorgevaren.


De eerste indruk doet, "als je door de oogharen heenkijkt" zoals een ex-collega placht te zeggen, nogal DDR -achtig aan, ik durf er ook wel een Eurocent om te verwedden (die heb je hier nog) dat dit ooit een Marine Stutzpunkt is geweest. Bij de haven hebben we even een paar rondjes gelopen door de omgeving, maar gezien het feit dat de honden niet op het kleine strandje mochten, er een bult muggen waren en een bult bomen, hebben we besloten de volgende morgen door te zetten naar Stralsund.










Geen opmerkingen:

Een reactie posten