Waar zitten we

vrijdag 29 juli 2022

Klintholm (2)

We zijn weer vertrokken uit Klintholm na 2 'blustery days' en 2 heerlijke stranddagen en mooie zonsondergangen. 



Uiteindelijk zijn we de derde dag toch nog even naar Møns Klint gefietst. Met een elektrische fiets zonder accu (defect) viel dat nog niet mee, daarnaast moet je zo'n 400 treden omlaag (en later weer omhoog), maar het was toch wel goed om dit weer even terug te zien want na de mooie klinten bij Sassnitz, blijkt dat MønsKlint toch wel minstens zo mooi is en in ieder geval hoger. Ten opzichte van 17 jaar gelden viel op dat er veel strand was weggespoeld; onder aan de trap stond je gelijk tot de enkels in nat wier, dus we zijn na een reeks foto's maar weer omhoog geklommen.





Klintholm is nu een soort streetfood parkje rijker; aaneengeschakelde containers met alle mogelijke variaties van streetfood, van mexicaans, turks, chinees tot fish & chips, wel gezellig, maar uiteindelijk hebben wij cyckling & chips gegeten bij een annoniem tentje aan de haven; ieder een heerlijk gegrilde halve kip met voor drie personen friet voor bijna de helft aan kronen t.o.v. de streetfood tentjes.




We willen, na Klintholm, eigenlijk weer naar Hasnaes, maar zullen wel zien waar we uitkomen. Het weerzien van Klintholm was in ieder geval top!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten