Waar zitten we

woensdag 7 juni 2017

Camariñas

Na 12 dagen La Coruña verlaten. Huub is maandag aangekomen en dinsdag hebben we nog een rondje La Coruña gedaan.
Ik kan ondertussen wel tour guide worden... Maar het was meer dan de moeite waard en het is een mooie bestemming voor een midweekje.
Eén ding is niet gelukt en dat zijn de zeilnaalden; ik heb aan boord zo'n prehistorische 'handnaaimachine', een zogenaamde 'Easy Stitcher', deze is ideaal voor allerhande reparatiewerk, van buiskap tot zeilen of schoenen. Ik had echter alleen nog een stompje naald en 4 naalden via internet besteld voor 4,5 Euro.
Ik denk, kan Huub mooi meenemen, totdat Marian vorige week terecht concludeerde dat je ze niet in je handbagage mag meenemen, klopt! Dus... Marian heeft ze vorige week donderdag einde middag aangetekend verstuurd naar de jachthaven in La Coruña (jaha.. ik heb de ~ ook ontdekt op het toetsenbord..).
Gisteren, woensdag, dus 6 dagen later, waren ze er nog niet. Nu geregeld dat ze doorgestuurd worden naar een jachthaven in Vigo, dat kon natuurlijk wel binnen 24 uur maar koste weer extra...
De naalden zijn ondertussen al ruim een keer over de kop gegaan in prijs...
Vanuit La Coruña zijn we, al motorzeilend, met 5 knopen Noordenwind vertrokken met een af en toe hoge, lange deining, restant van het slechte weer van de laatste dagen in Nederland. Langs de ruige Noordwest kust zijn we nu in de baai van Camariñas tegenover Muxia en liggen voor anker in 6m water.
De 50m ankerketting komt hier tot zijn recht! We hadden altijd 10m ketting met 50m lijn (zunnig) maar daar lig je achter te zwaaien als een dronken tor, plus dat je nooit goed het anker vast durft te varen omdat je hem dan weer schuin omhoog los trekt. Nu plomp je 30m ketting achter het anker aan en lig je als een huis! Het 'Anchor watch' appje niet nodig gehad!
Vandaag kaap Finisterre maar eens voorbij zodat we echt aan de westkust zijn en dan afzakken naar de 4 Ria's (Ria de Muros, de Arousa, de Pontevedra en de Vigo).

1 opmerking:

  1. Ha Rob,

    Weer even bijgelezen, mooie verhalen hoor!

    Nog een klein stukje voor het echte werk begint!

    ;-)

    Veel plezier met Huub straks, unieke ervaring zo samen!

    Groet,
    Migiel

    BeantwoordenVerwijderen