Waar zitten we

dinsdag 13 juni 2017

Portonovo

Dit plaatsje moet haast wel bekend zijn onder NL vakantiegangers, het wordt hier langzaam steeds meer toeristisch. Na gisteren uit een slaperig rustig Cabo de Cruz te zijn vertrokken waar we nog even flink hebben ingeslagen in de lokale supermarkt en de avond er voor gelachen hebben om onze handen en voeten discussie met de, deels dronken, locals in een klein dorpskroegje, zijn we met een mooi lopend windje naar de Ria de Pontevedra gezeild met bestemming Portonovo.


Het liep onderweg zo mooi dat we de koers wat verlegd hadden naar Illa de Ons (zal wel 'ons ailand' betekenen...?) een van de beschermde eilanden voor de Ria's. Daar aangekomen, hopende op een oppertje achter de kop van het eiland, geankerd en dat ging prima, maar we lagen flink te rollen achter het anker. Het eiland loopt Noord-Zuid een met de NNW wind van zo'n 17 knopen viel dat oppertje wat tegen, met de wetenschap dat de wind door de nacht zou ruimen naar NNO en de wind rond de 15 knopen zou blijven hebben we er toch maar voor gekozen om ankerop te gaan naar Portonovo. Huub had ook zin in een dikke pizza en die hadden ze niet op Illa de Ons...
De haven hier is mooi en een beetje rommelig; de balie is een joekel van een oude diepvries, maar zoals overal, supervriendelijke mensen. Wel en tip voor Mario trouwens; zet zo'n oude diepvrieskist in je havenkantoor, vul hem met bakstain'n en je kantoor staat recht...;-)
Gisteravond even de wal op geweest een inderdaad tussen alle Tapas tenten een Pizzeria gevonden. De weersverwachting komt aardig uit en we liggen hier nu in de regen, ja dat kan hier ook nog. We wachten even de opklaringen af een gaan dan waarschijnlijk vanmiddag naar Ria de Vigo, we willen/moeten in ieder geval naar Vigo; kijken of die naalden daar aangekomen zijn, en als het qua wind kan een dagje ankeren bij Illas Cies, dan Baiona als laatste Spaanse plaats en op naar Portugal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten