Waar zitten we

zaterdag 3 juni 2017

La Coruna 5

Na een helemaal niets doen dag met in de middag en avond een regenfrontje is het vandaag wasdag. Gisteren al als een 'pre-emptive strike' de wasknijpers geteld en tot de conclusie gekomen dat die niet matchen met de tas met wasgoed, dus naar de lokale winkel van sinkel van een Chinees stel waar ze echt alles hebben en naast wasknijpers nog een multimeter gescoord (€4,50) (ik heb er nu 2 aan boord, dus voor de GU lezers N+1 ;-). Ja, je kunt het druk hebben! Het weer is vandaag als voorspeld strak blauw met een lekker windje, dus vroeg (10:00...) in de rij voor de wasmachine. Omdat ik moest wachten kon ik mooi de manual van de wasmachine alvast downloaden en lezen (zat toch in de manuals; gisteravond de hele manual van onze nieuwe, nog te leveren, elektrische auto doorgespit; tikje?). Uiteindelijk was ik aan de beurt en kon voor €2 en was draaien, want mijn voorganger had er veel te veel geld in gemikt.
Tijdens de was de enorme pier nog even afgelopen die de jachthaven van de zee scheidt, het gebouw van de havendienst dat prominent op deze pier staat is een soort Rubik kubus, ze hadden de ramen alleen nog kleuren moeten geven.

De was hangt te drogen, in de tussentijd verder met het poetsen van de kuip, als dat klaar is maar eens een vers broodje halen voor morgenvroeg, daarna douchen en vanavond maar weer tapas eten, het is zaterdag dus heel (gezellig) druk.
Nog twee dagen dan komt Huub en kunnen we, na een dagje acclimatiseren, verder zuidwaarts!

1 opmerking:

  1. Dus nu samen met je zoon op avontuur. Goede reis nog en veel plezier samen!

    Groeten,

    Rinus Orsel

    BeantwoordenVerwijderen