Waar zitten we

donderdag 15 juni 2017

Vigo

Vanuit Portonovo zijn we na de buien richting Illas Cies gegaan, de eilanden voor de Ria van Vigo. Op de buienrader was mooi te zien dat de buien naar het noordoosten wegtrokken en de lucht daarna schoon werd. Voor Cies geankerd bij een prachtig zandstrand en door de buien (met wat onweer) in van de ochtend waren er nauwelijks toeristen en ander geankerde boten. Het is een beschermd natuurgebied maar overdag worden er horden toeristen naar het eiland gebracht.
Na een mooie zonsondergang en een rustige nacht voor anker de volgende dag vroeg met de bijboot en een kop koffie naar het strand geroeid om, voor de toeristen aan, te genieten van de rust.

Het was D-Day voor Huub voor zijn examenuitslag dus om een uur of 10 terug geroeid naar de boot maar Huub lag nog rustig te slapen, dus maar weer een grote handdoek gepakt en weer terug naar het strand...


Uiteindelijk kregen we (pas) om drie middags de uitslag; Huub is geslaagd en kan in september beginnen bij het Noorderpoort college in Delfzijl voor zijn studie Officier alle schepen! Bij gebrek aan een vlaggenmast hebben we zijn rugzak maar in de mast gehesen.
We hadden besloten om die avond maar naar Vigo te gaan en bij de Real club Nautico de Vigo te gaan liggen, in het hartje van de stad en hemelsbreed 60m van de Burger King, na alle tapas hadden we wel eens zijn in een dikke hamburger.
De naam van de haven klinkt deftig en dat klopte ook wel, een prachtig oud clubgebouw met een massieve 'Oisterwijk' balie van 6m breed en (weer) een langdurige paperassen strijd, de club heeft naast een (te) chique restaurant een sportschool en een 25m binnenzwembad.

En... het pakketje met de 4 naalden was er! Ondertussen was het pakketje, na in Slochteren opnieuw verpakt te zijn, nog eens in La Coruna opnieuw verpakt en ondertussen 4x groter geworden (en de prijs ook), maar ik heb voor de komende jaren reservenaalden!
Vandaag Vigo bekeken en dat was de moeite waard! Naast een flinke grote overslaghaven heeft Vigo een prachtige oude stadskern met op het hoogste punt een oude vesting met prachtig uitzicht over de Ria de Vigo.




We hangen nu om de beurt achter de boot in het water of staan onder de douche achter de boot want het is ruim 30 graden, zo langzamerhand begin ik het Bimini (zonnetent boven de kuip) concept te begrijpen. Het plan om nog naar Baiona te gaan, 5Nm van Vigo, hebben we maar geschrapt in ruil voor nog een nachtje Vigo (met waarschijnlijk nog een mega cola met ijs bij de Burger King) en dan morgen gelijk door naar Portugal!

3 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd met de examenuitslag van Huub, top! Leuk om jullie reis zo te kunnen volgen Rob. Wij vliegen morgen voor een weekje naar Vilamoura in Portugal. Leuke haven daar weet we van een eerder bezoek aan Vilamoura, afstand is waarschijnlijk te groot om in een week te zeilen? Nou wie weet zien we jullie nog. Groet vanaf de Blue City Princess, Hettie en Danie de Vries

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Huub gefeliciteerd jongen ! En veel plezier verder samen, de foto's laten een echt vakantiegevoel zien !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Huub, Proficiat! Nog eerst even wat zeewater proeven en dan naar een echte school. Mooi werk! Gr. Reinier

    BeantwoordenVerwijderen