Waar zitten we

zaterdag 1 juli 2023

Aarhus-Ebeltoft

Na Aarhus hadden we eerst wel weer even genoeg van 'de grote stad' en zijn we woensdag 28 juni richting Ebeltoft vertrokken, wetende dat we hier wel eens een kleine week geparkeerd kunnen komen te zitten.

Het mooie weer van de eerste weken heeft nu echt plaats gemaakt voor ouderwets instabiel zomerweer met de komende week een lagedrukgebied boven de Botnische golf waardoor er een flink windveld met buien over Denemarken heen trekt.


We moeten hier de keus maken of we nog verder naar het noorden gaan, of boven Seeland langs richting de Sund met o.a. Malmo en Kopenhagen, maar die keuze komt over een paar dagen wel.
We liggen nu in de oude handelshaven van Ebeltoft, mooi beschut en met alle voorzieningen 'om de hoek'. Ebeltoft is een toeristische hotspot met prachtige oude straatjes, het fregat Jylland en een mooi natuurgebied. We zijn hier in 2008 tijdens de 1e reis met deze boot ook al eens een paar dagen geweest en het is leuk om, na al die jaren alles eens weer te zien.



Ondertussen hebben we "Het grote Vakantie Puzzelboek 2023" uit de kast getrokken en ons ingegraven om te wachten op beter weer.😏

Geen opmerkingen:

Een reactie posten