Waar zitten we

zaterdag 1 juli 2023

Tunø-Aarhus

Zo, we zijn weer online. Op onverklaarbare wijze was ik zomaar door mijn laatste 4Gb heen en omdat we een voorkeur hebben om in de oude visserij- of handelshavens te gaan liggen i.p.v. moderne marina's hebben vaak ook geen internet. Even een inhaalslag dus.

Na een mooie wandel- en stranddag zijn we zondag 25 juni vertrokken naar Aarhus. Hier hebben we, na de CAM-race van 2016 nog een bemanningswissel gedaan, maar geen tijd genomen om de stad te bekijken. Omdat er komende dagen een koufront met onweer en regen overkomt, kunnen we nu wel mooi de tijd nemen om dit goed te maken.

Het werd een tochtje van 16Nm op de motor met prachtig weer maar geen draad wind. We vonden een mooi plekje aan een langssteiger aan het begin van de haven en pal naast het regattacentrum. Een paar weken geleden hebben de schepen van de OceanRace hier nog gelegen.

Zo'n langssteiger is ook ideaal voor de honden en fietsen. Aarhus -de op 1 na grootste stad van Denemarken- heeft een gezellige binnenstad, mooie musea en naast onze ligplaats is een moderne woonwijk verrezen met o.a. een 146m woontoren en zeer futuristische gebouwen, terwijl de binnenstad prachtig oude gebouwen heeft. 

In een van de binnenhavens lag het jachtje van de Deense Koningin de "Dannebrog", die hebben we wel vaker gezien, maar het blijft mooi om er even langs te fietsen.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten