Waar zitten we

zondag 30 juli 2023

Hårbølle-Femø

We zijn zaterdag richting het eiland Femø vertrokken, hier zijn we in 2022 net voor het begin van het jaarlijkse Jazz festival vertrokken, maar we willen toch een poging doen om (in het laaste weekend van het festival van dit jaar...) een plekje te bemachtigen op Femø. Al motorzeilend zijn we door de Storstrømmen richting het Smålandfarvandet; het vaargebied tussen Sjælland en Lolland/Falster.


In de Storstrømmen zijn ze al een paar jaar aan het bouwen met een nieuwe verkeersbrug die straks aan sluit op de megatunnel van Fehmarn naar Lolland.


Eenmaal op het wijdere water konden we heerlijk zeilen richting Femø en daar aangekomen bleek het niet eens zo heel vol te zijn dus konden we nog een plekje als derde aan de wal vinden. De wind stond echter recht in de haven dus we lagen aardig te klotsen, daarnaast was er in de haven, behalve wat 'dronken droppies op de kade'  


niet veel te merken van het Jazz festival en wetende dat het zondagavond hard zou gaan waaien besloten wij en de bemanning van de Springfever om zondagmorgen een slag naar het Noordwesten te maken richting Ångersø of Skælakør. Dit zou ons weer wat dichter richting het gebied onder het eiland Fyn brengen waar we nog zeker een weekje willen rondzeilen voor we weer richting Kiel gaan. Na nog alles wat maar op een BBQ past opgestookt (en gegeten) te hebben en met een mooie zonsondergang cadeau zijn we vroeg gaan slapen. Dit jaar dus een heel kort bezoek aan het mooie eiland Femø.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten