Waar zitten we

woensdag 26 juli 2023

Rødvig-Klintholm

Zoals gepland (en dat lukt niet altijd...) zijn we dinsdagochtend richting Klintholm gezeild. De wind zat wat meer in de West-Westnoordwest hoek dus we hadden Møns Klint mooi bezeild, de eerste 15 mijl vlogen we dan ook met bijna 8 knoop richting het Zuidoosten.



De wind was ondertussen weer gekrompen naar pal West, dus we wisten dat het nog een pittige laatste 3 mijl zou worden als we Møns Klint gerond hadden en recht tegen de wind en zee in naar de haven van Klintholm zouden varen, Dit stukje hebben we op de motor gedaan omdat het anders een kruisrak zou worden van nog eens een dikke 2 uur. We hadden weer een mooi vrij plekje langs de steiger aan de westkant van de haven, maar het afmeren dwars op de wind van ondertussen 20 knopen, zonder luwte had wel wat voeten in aarde, of beter gezegd; voeten in het water. Bij een poging om op de steiger te stappen begon de boot namelijk weer hard van de steiger af te waaien en hing Mo tussen hemel en aarde of tussen boot en steiger, gelukkig nam Mo het wijze besluit om niet krampachtig op de boot of steiger te springen maar rechtstandig het water in met de fameuze woorden "dat gaat niet lukken...". Resultaat: een nat pak en een lege CO2 capsule van het reddingsvest (die we altijd dragen).


Met een paar helpende handen van collega zeilers lukte het aanleggen uiteindelijk wel, wat meestal in Denemarken wat gecompliceerder is omdat ze vaak geen bolders op de steigers hebben maar ogen, dus even een lijntje om een bolder gooien werkt dan niet je moet van de boot af en een lijn door het oog halen en terug naar de boot. Volgend jaar maar een haak met een lijn mee en dan de boot op de middelste kikker 'vast varen' tegen de steiger. We zijn nog even wat wezen eten op het streetfood-pleintje in het dorp en na (samen met onze oude Heisa) nog even van een mooie zonsondergang te hebben genoten

"ET go home"

lekker de kooi in met het geluid van de branding op het strand direct naast de boot. We liggen dus weer mooi vlak bij het strand en 200m van het centrum(pje) van Klintholm en we vermaken ons hier (weer) prima! Vandaag (woensdag) zijn we, na een strandwandeling met de honden, even naar het bezoekerscentrum van Møns Klint gefietst door het prachtige sterk glooiende landschap met een hoogste punt van 143m.




Morgen blijven we nog een dagje in Klintholm en gaat de wind in de middag wat afnemen en verder krimpen naar Zuidoost, het plan is dan om vrijdag naar Hårbølle te zeilen, en tochtje van een mijl of 15. Dit kleine haventje zijn we afgelopen jaar ook ingevaren, maar na het afmeren bleek de haven gesloten te zijn... Ze schijnen daar de lekkerste hamburgers van Denemarken te verkopen, dus dit jaar een nieuwe poging!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten