Waar zitten we

zaterdag 22 juli 2023

Dragør-Rødvig

Vandaag zijn we dus de Køge Bught overgestoken, we hadden de eerste helft een mooi windje van zo'n 10-15 knopen over het dek met een ruime knik in de schoot.  


We wisten dat we in de loop van de middag buien konden verwachten met windvlagen met in de buien een krimpende wind, we hebben daarom eerst wat hoger gestuurd als nodig zodat we wat konden afvallen als de wind flink zou aantrekken.

Halverwege begon de schijnbare wind inderdaad boven de 16 knopen uit te komen en dat is voor ons het moment om een eerste rif te zetten, de boot zeilt dan net zo snel maar met minder helling. Eenmaal onder de kliffen van Stevns Klint liep de snelheid er een beetje uit maar hadden we naast af en toe wat valwinden een prachtig uitzicht op de kliffen.



Al met al een leuk zeiltochtje en nadat we goed en wel vastlagen kwam de eerste bui met beste windvlagen al over.

Rødvig is een haven waar we nog nooit zijn geweest en de eerste indruk is prima; een wat verstilde haven met veel passanten, met een spoorverbinding verbonden met de rest van de wereld (als hij rijdt tenminste...). We liggen weer mooi aan 6 lijnen, met de neus in de wind langs een kade te wachten op beter weer.



Bij een eerste verkenning blijkt hier een gratis bus te rijden richting o.a. het 'Stevns Klint Experience Centre' en het 'Cold War Museum'; de klinten vormden gedurende de koude oorlog een strategische locatie op de zuidoost kust van Denemarken. Genoeg te zien dus.

Morgen en ook maandag blijven we in ieder geval in Rødvig wat dan gaat het waarschijnlijk flink regenen met later op de dag een toenemende wind met stoten tot zo'n 26 knopen. Mogelijk kunnen we dinsdag verder richting Klintholm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten