Waar zitten we

zaterdag 8 juli 2023

Odden Havn-Gilleleje

We zijn met bladstil weer richting Gilleleje getuft. We weten nu dat Odden Havn een goede beschutte haven heeft als tussenstop voor een tocht boven langs Seeland. Het strand is zozo met zandkorrels van een gemiddelde doorsnede van 4cm.

De tocht van 33Nm langs de kust is recht-toe-recht-aan, halverwege passeren we de ingang van de Isefjord, een binnenzee ongeveer zo groot als het IJselmeer. De kust wat langzaamaan wat steiler en geleidelijk zie je de Kulaberg, NW van Höganäs in Zweden, boven de horizon opdoemen. In 2005 hebben we hier nog een paar dagen verwaaid gelegen in Höganäs met ons Waarschip 28LD, we waren toen met NW4-5 vertrokken uit Helsingør, dat bleek niet zo'n goed plan met dat lichte hobbelpaardje😖. Over Gilleleje hadden we veel goede verhalen gehoord en die bleken ook uit te komen. De haven bestaat uit drie gedeelten; een echte visserijhaven, een half/half visserij- pleziervaarthaven en een 'echte' jachthaven.



We kwamen rond 15:00 binnen en konden gelukkig nog een plekje vinden in de 'half/half' haven, naast een Hanse320 die de volgende morgen om 05:00 zou vertrekken, ideaal want dan liggen we mooi langs de kade, lekker makkelijk met de honden en fietsen. De namiddag hebben we nog een paar uur op het mooie zandstrand aan de westkant gelegen, met rond 21:58 nog een mooie zonsondergang.


Morgen (zondag) maken we er een stranddag van en waarschijnlijk maandag een verkenning op de fietsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten