Waar zitten we

maandag 24 juli 2023

Rødvig (bustour & rondje op de fiets)

Zoals verwacht begon de zondag met regen en eindigde de dag met regen met daarbij een zuidenwind van een dikke 5 recht de haven in; heerlijk uitslapen dus... We wisten dat er hier een gratis hop-on-hop-off bus rondreed, dus wat doe je dan: hop-on! De bus bleek een spiksplinternieuwe elektrische touringcar te zijn met ons (en de honden) als enige klanten. 

Via diverse tussenstops door het verregende en uitgestorven Deense landschap kwamen we in Bøgeskov Havn, een ienieminie haventje aan de Noordoostkant van het schiereiland, waar we samen met de chauffeur 20 minuten moesten wachten voor de terugtocht.

We hadden bij de tussenstops wel gezien dat het koude oorlog museum Stevnsfort en het Stevnsklint Experience Centre wel een bezoekje waard waren. We wisten dat het maandag beter weer zou worden dus hebben we de Ebikes maar te voorschijn gehaald. Voor mij, met m'n Luchtmacht achtergrond '84-'88, was het koude oorlog museum wel de moeite waart; even een reis terug in de tijd. 



De klinten van Stevnsklint waren ook zeker de moeite waard, weer anders als Mønsklint en de krijtrotsen bij Sassnitz maar we hebben nu de bekende klinten in de Oostzee gezien: tick-in-the-box! 



Na een lekker bord pasta en een douche duiken we er zo vroeg in en gaan we morgenvroeg naar Klintholm. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten