Waar zitten we

vrijdag 21 juli 2023

Kopenhagen-Dragør

Na de totale culture-shock van het stille Norreborg naar het drukke Kopenhagen zijn we wel even weer toe aan wat rust, Mo is gisteren het museum in geweest nadat we in de morgen een citytour gemaakt met de rubberboot.



Het weer en vooral de wind is op dit moment zo onvoorspelbaar dat we bij een gunstige wind daar gebruik van moeten maken. Vandaag was zo'n dag en zijn we, nadat ik snel om 06:30 nog even een rondje in het toen nog uitgestorven Kopenhagen had gefietst


 even een stukje verder gezeild naar Dragør, ongeveer 10 mijl zuid van Kopenhagen, net onder het vliegveld. Voorbereiding is hier wel een dingetje; ze zijn de haven van Kopenhagen zo snel dat aan het uitbreiden dat de kaart op de plotter al niet meer up-to-date was, nu hebben we nog papieren kaarten van 2022 en deze zijn nog aardig bij de tijd. Dragør is en een oud vissersplaatsje uit de 18e eeuw, plus het eerste loodsenstation van Denemarken waarvan het oude dorpscentrum nog goed intact is.




Na een een wandeling door het mooie oude dorpsgedeelte hebben we ons gelaafd aan heerlijke fish-'n-chips. We zijn hier in 2005 ook geweest, toen als springplank naar het noorden, We hadden hier best nog wel een dagje extra willen blijven maar we moeten maar even gebruik maken van de mogelijkheid om verder naar het zuiden te gaan, de Køge Bugt over naar Rødvig, een tochtje van 25 mijl. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten