Waar zitten we

dinsdag 1 augustus 2023

Femø-Ågersø

Rond 09:30 zijn we zondagmorgen, samen met de Springfever, met mooi rustig weer vertrokken van Femø.


Onze koers naar het Noordwesten en de Zuidwestenwind vormde een ideale combi voor een prachtig zeiltochtje. Er waren al wel waarschuwen afgegeven voor 'skybrut og torden' oftewel wolkbreuken en onweersbuien in de namiddag en avond met een flink aantrekkende wind.  


De wind begon halverwege inderdaad al flink toe te nemen zodat we een rif moesten steken, desondanks denderden we met zo'n 7-8 knopen richting Ångerso. We hadden het plan om naar Skælskør te zeilen al uit ons hoofd gezet omdat dat 2-3 uur langer zeilen zo betekenen en een laatste paar mijl door een smalle geul aan lagerwal met mogelijk tegenstroom. De haven van Ångersø daarentegen ligt mooi beschut aan hogerwal.


In Ångesø is een zeer actieve havenmeester die heel attent zag dat we met twee boten waren en ons een superplekje toewees mooi naast elkaar. We blijven hier, na drie opeenvolgende vaardagen, zeker 2 dagen, deels vanwege de weersverwachting maar ook om even weer lekker uit te slapen en het eiland te verkennen. Er is 1 dorpje (Ågersø😏) en 2 (vis)restaurants, de haven is knus en heeft goede voorzieningen. 



Maandag is een wind/regendag en dinsdag lijkt het een regen/weinig wind dag te worden. Waarschijnlijk woensdag weer een stapje verder naar de oostkust van Fyn. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten