Waar zitten we

maandag 14 augustus 2023

Rudkøbing-Ærøskøbing (ankerplek voor het strand)

De circkel is rond! We hebben boven Marstal onze track van deze vakantie gekruist. Zondagochtend zijn we rond 12:00, net na kentering, met de stroom mee dus weer kruisend naar de zuidpunt van Strynø gezeild en van daar met steeds ruimere wind richting het westen;

een prachtige zeildag en uiteindelijk weer achter het anker op (voor ons) een van de mooiste ankerplekjes van Denemarken met een prachtige zonsondergang en een rustige nacht cadeau. 

Ik kan wel zeggen dat, na de derde keer ankeren, het nieuwe anker perfect werkt! bij vol achteruit komt de boot met een snok tot stilstand, iets wat ik nooit deed met het oude Delta anker omdat die dan bijna altijd de neiging had om te gaan krabben, het nieuwe zelf ontworpen anker geeft dus wel een vertrouwd gevoel! 

Na alle stormachtige dagen ligt het strand op de waterlijn vol met wier, met de voor Denemarkengangers penetrante (maar niet onprettige) geur. Ze zijn nu op maandagochtend druk bezig dat wier weer af te voeren. 

We gaan nog een paar keer naar het strand tuffen met de honden en gaan dan in de loop van de middag richting de jachthaven van Søby.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten