Waar zitten we

donderdag 24 augustus 2023

Cuxhaven-Norderney

Uiteindelijk zijn we maandagochtend 21 augustus precies met zonsopkomst vertrokken uit Cuxhaven. 

Samen met een stuk of 10 meest Nederlandse schepen zijn we de Elbe afgetuft met eerst nog volop zeil bij maar vanaf ton # 5, met een WZW koers, moest de motor er bij. De Elbe is daar relatief smal en je zeilt 'aan de verkeerde kant' net buiten de geul waar de imposante 400m lange containerbakken richting Hamburg je voorbij razen.

Door de langzaam naar ZZW krimpende wind konden we uiteindelijk ter hoogte van Baltrum weer een beetje motorzeilen. In het Dovetief boven Norderney werden we verwelkomd door een paar achterop komende crewtenders op de terugweg van de windparken.

Uiteindelijk voeren we rond 18:00 de al redelijk volle haven in en werden door een subtiel fluitje van Bibo de Havenmeester van Norderney, gewezen op een mooie box met een bordje 'BESETZT' er op, waarschijnlijk had hij ons al aan zien komen op de AIS😁. Na het verzorgen van honden en een hap eten voor ons zelf hebben we niet veel meer uitgevoerd en genoten van een rustige avond met nog een mooie stranddag in het vooruitzicht voordat we woensdag verder gaan richting Borkum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten