Waar zitten we

donderdag 17 augustus 2023

Mommark-Laboe

We zijn weer in Duitse wateren; in een langzaam dichttrekkende lucht en met een waterig zonnetje zijn we met halve wind vertrokken richting Laboe, als zo vaak onze eerste en laatste stop op de Oostzee als we weer de sluis bij Holtenau uitkomen of weer in gaan. 

We wisten dat het zeikweer zo worden maar liggen blijven was ook niet echt een optie want we gaan toch proberen om een paar dagen op Helgoland te kunnen zijn, daarnaast willen we de tijd op het water niet te lang maken voor onze oude beagle Heisa, vroeger was een tocht van 11 uur geen probleem voor haar, maar dat wordt wel steeds moeilijker, we proberen dus de tochtjes rond de maximaal 6 uur te houden. Tijdens het laatste stukje en het aanleggen hadden we gelukkig maar een beetje lichte regen en konden we na het even uitwijken voor de Color Line naar Oslo de haven van Laboe invaren.

Na het aanleggen kon Mo even passagieren met de honden en ik de boel op de boot aan de kant maken, we zijn daarna even naar de verregende promenade gelopen om te kijken of de Thai (Dam Asia) nog open was voor een lekker bord noedels. 

Halverwege bleek dat de oude haven, net als vorig jaar op de terugweg, weer vol lag met klassieke zeilschepen, daarnaast stond er ook de nodige eet- en drinktenten, dus op de terugweg naar de boot daar nog maar even een biertje gekocht en even naar live muziek geluisterd in de ondertussen weer stromende regen. Een mooie zonsondergangsfoto zit er dus niet in vandaag, slechts een verregende foto van de uitvarende Stena-Line naar Gothenborg. 

We hebben nu de heteluchtkachel vol aan in de boot om alle natte kleding droog te stoken en na straks even douchen duiken we vroeg de kooi in. Morgenochtend gaan we in de loop van de ochtend schutten en dan rustig aan over het Kielerkanaal richting de Gieselausluis, net voorbij Rendsburg, om daar te overnachten.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten