Waar zitten we

dinsdag 15 augustus 2023

Ærøskøbing-Søby

We zijn in 2008 voor het laatst in Søby geweest en bij gebrek aan wind hadden we ook geen zin om uren op de motor te varen dus Søby was wel een praktische keuze. We liggen weer eens in een standaard marina; hutje-mutje naast elkaar, maar ach voor een keer is het ook wel weer gezellig... De voertaal is hier al Duits want we zitten hier weer in het dagzeiler bereik van de Duitse zeilers uit Kiel en omgeving. We blijven hier twee nachten want we willen ook nog even op de fiets richting vuurtoren op Skjoldnæs, het noordwestelijke puntje van Ærø, zo'n 5 km fietsen vanuit Søby. 



De vuurtoren is geheel gebouwd van graniet en is niet zo heel hoog, maar de voet staat al op ongeveer 20m boven zeeniveau dus ik schat dat het licht ongeveer 30m boven zeeniveau zit. De vuurtoren staat midden op een golfbaan, mooie unieke plek om te golfen met weidse uitzichten!
Zowel de dag van aankomst als ook de laatste avond hebben we weer eens op het strand kunnen liggen; Søby heeft een mooi schoon zandstrandje direct aan de zuidoost hoek van de jachthaven.


Los van de haven is er aan deze kant niet veel te doen, maar in ruil krijg je rust en prachtige vergezichten en prachtige zonsondergangen. 



Morgen woensdag 16 augustus gaan we proberen een plekje te vinden in Mommark, een klein maar mooi haventje met een mooi strand en goed restaurant. We gaan, zo als het er nu uitziet, vanaf Mommark weer richting Kiel omdat er volgende week een paar dagen met gunstig weer aan zitten te komen om de Duitse Bocht over te steken, ondanks dat we al dikke 2 maanden onderweg zijn geeft dit toch altijd weer een raar gevoel, maar aan de andere kant hebben we ook wel weer zin om naar de Duitse waddeneilanden te gaan. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten