Waar zitten we

zondag 20 augustus 2023

Brunsbüttel-Cuxhaven

Vanmorgen in recordtijd de 17 mijl van Brunsbüttel naar Cuxhaven afgelegd, we konden gelijk de kleine sluis invaren en waren binnen 20 minuten geschut en 2 uur later voeren we de jachthaven van Cux in. Bij vertrek achter sluis was het nog potdicht van de mist; we moesten echt op de plotter en de radar de sluis invaren.

Ook buiten was het nog een half uurtje niet best met het zicht, maar al snel werd de mist weggebrand door de zon en hadden we prachtig zomerweer. 

In de haven van Cux was het zoals gebruikelijk rond deze tijd van het jaar druk met passanten, maar we konden gelukkig nog een box vinden. Na het uitlaten van de honden hebben we de strandspullen bij elkaar gepakt plus de hondenkar voor Heisa onze oude hond en zijn we naar het strand bij de Grimmershörnbucht gelopen, net ten Noorden van de jachthaven. Het was zondag en prachtig weer dus gezellig druk. We hebben nog even prima gegeten bij de strandbar Buchtbude en zitten nu (20:00) nog even van de avondzon te genieten. Straks zullen we nog even kijken of we morgenvroeg vertrekken richting Norderney of morgenavond en dan de nacht door. In ieder geval zal de volgende post waarschijnlijk van Norderney komen. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten