Waar zitten we

donderdag 10 augustus 2023

Svendborg-Troense

Dankzij de storm "Hans" hebben we uiteindelijk 6 dagen heel comfortabel in Svendborg gelegen, maar we waren er nu ook wel weer klaar mee. Tijdens de dagen met harde wind hebben we IN de stadshaven van Svendborg zo'n 36 uur een windsnelheid boven de 20kn gehad met uitschieters tot 35kn (windkracht 8 Bft), buiten in de Sund stond gedurende die dagen gewoon een dikke windkracht 7 Bft met uitschieters naar 9 Bft...


We zijn donderdagmorgen 10 augustus, na nog even de diesel- en watertanks opgetopt te hebben, vertrokken richting het eiland Strynø, een half uurtje zuidwest van Rudkøbing.  


Toen we echter door de mooie Svenborg-sund bij het bij Troense langs voeren bleek er nog steeds wel een bak wind te staan en besloten we maar eens in Troense te kijken, hier waren we tenslotte tig-keer langs gevaren maar we hebben er nog nooit gelegen. Er gingen net 2 motorboten weg zodat we een mooi plekje aan de langssteiger hadden vlak achter de aanlegsteiger van de historische rondvaartboot "Helge".


De wind begint nu al wat af te nemen en we hebben hier een prachtig uitzicht over Troense en de Svendborg-sund.



Morgen verwachten ze dan eindelijk flink minder wind en gaan we, via de brug bij Rudkøbing, vanuit het oosten het eilandengebied tussen Ærø en Fyn in met hopelijk nog een aantal ankerdagen in het verschiet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten