Waar zitten we

donderdag 24 augustus 2023

Norderney-Borkum

Na een lekker dagje op het strand en een fish & chips bij 'De Vries Meeresbistro' zijn we net voor zonsopgang weer vertrokken uit Norderney richting Borkum. 

Door de onzekerheid over de diepte bij de net weer aangepaste betonning van de Schluchter hebben we zekerheidshalve maar gekozen om weer via het Dovetief naar buiten te varen, een omweg van ongeveer 4 mijl. 

Het was weer hoog aan de wind, waarbij we de motor boven Juist nog een uurtje of 2 mee hebben laten draaien om niet te noordelijk uit te komen.

Bij de Zuidoosthoek van het Riffgat windpark konden we bakboord uit en een best stuk afsnijdend van het Borkumriff, weer volop zeilen met een mooie bakstagwind richting de Fischerbalje voor de laatste paar mijl plat voor de wind, maar met de stroom mee naar de haven van Borkum, waar onze Heisa haar Gästlieger plekje op steiger al snel gevonden had na haar laatste lange zeilreis. 

Gedurende de avond liep de haven weer flink vol met passanten uit alle richtingen en werd het de bekende zomerse gezellige chaos aan Steg I. Bijna weer thuis...

Donderdag nog maar even op de fiets richting Südstrand en dan vrijdag weer naar Delfzijl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten