Waar zitten we

dinsdag 9 mei 2017

Cherbourg 2

Niet veel te melden, rustig dagje. Wat onderhoud aan de boot, door Cherbourg slenteren, boodschappen doen in een Mega mall (veel te veel keuze, waar zijn we mee bezig...) en achter de buiskuip in de zon gezeten. Als je een teen buiten de buiskap steekt vriest ie d'r ongeveer af, maar aan de palmbomen in de straten zie je toch dat je al een stukje zuidelijker bent. De haven is groot, modern en hanteert dus ook Terschelling prijzen. Het is een heel belangrijke haven voor de Engelse zeilers, vanaf de Engelse zuidkust is het maar een dikke 60 mijl.




Nu een beetje de tactiek aan het bepalen voor de Alderney Race, hier kan tot wel 10 knopen stroom staan en dan ben je er dus op het verkeerde moment! de bedoeling is om tussen Cap de la Hague en Alderney te zijn rond kentering, je moet dan dus een paar uur eerder uit Cherbourg weg en gebruik maken van een tegenstroom vlak onder de kust (een zogenaamd 'neer'), daarna is het op de glijbaan naar Guernsey. Dit gaan we dus niet morgen doen met 20 knopen wind, zoals het nu lijkt wordt donderdag een rustige(r) dag, is het ook nog springtij...
Bij de controle van de stuurautomaat een (klein) beetje speling ontdekt op de koppeling met het het kwadrant, het is verholpen met een extra RVS ring, maar voor de zekerheid maar even contact gezocht met de originele leverancier voor een paar nieuwe nylon busjes, wat schetst mijn verbazing, krijg ik binnen een uur een mail terug dat 2 nieuwe busjes gratis naar ons huisadres worden gestuurd, kan Huub ze straks meenemen als spare. Wat een service! de stuurautomaat die ik heb is een combinatie van een Simrad stuurcomputer een een aandrijving met een trek/drukkabel die normaal in powerboats wordt gebruikt, deze combinatie is tijdelijk ook door Simrad geleverd en is ongeveer de helft goedkoper dan de oplossing met een Jefa aandrijving. De originele leverancier (Octopus) levert ze nog steeds onder het type RS, kijk maar eens op de link van Octopus (klikken op het logo).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten